Platant arkitekter | affaldssortering på cykellegeplads
15261
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15261,bridge-core-2.5.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Affaldssortering på cykellegeplads

År: 2019
Kunde: Københavns Kommune
Rolle: Totalentreprenør

En gruppe borgere på Amager gik sammen om at skabe et samlingspunkt i deres lokalområde. De fik støtte af af kommunen og Realdania til at lave en cykellegeplads. Platant har lavet affaldsløsningen til projektet, for det er vigtigt at børn lærer at sortere, og hvis det kan blive en del af legen og en naturlig handling i det offentlige rum, så er det et skridt i den rigtige retning!

 

Løsningen henvender sig til forbipasserende på fortov og gade og til de legende børn og voksne på cykellegepladsen. Affaldsløsningen er en integreret del af cykellegepladsen. Her ses løsningen som en ZigZag væg og grafikken ændrer udtryk afhængigt af retningen den ses fra. Her kan børn og voksne smide sit affald igennem indkastet til papir, pap, metal og plast i forbifarten. Grafikken er inspireret af trafikskilte. På grafikken står navnene på affaldsfraktionerne og de tilhørende symboler er også vist. Mod fortov og gade har løsningen et andet udtryk. Det er også herfra, at renovationsmedarbejderen tømmer beholderne.

 

Konstruktionen kan indeholde beholdere op til 660 L. Mod vejen er indkastene formet og dimensioneret efter fraktionen. Indkast til pap er bredt og lavt, så brugeren er tvunget til at folde en papkasse sammen. Indkast til metal er rundt. Når beholderne skal tømmes, åbner man lågen og triller beholderen ud. På siden med ZigZag væggen er der en 30 cm høj bakke som leder op til indkastene. Det betyder at indkasthøjden er lavere og mere tilgængelig for børn.

 

Designet bygget videre på de erfaringer, der er gjort med projektet Flerfunktionel affaldsløsning på Christianshavn. Der er især gjort forbedringer i forhold til renovationsmedarbejdernes tilgang til beholderne og konstruktionens holdbarhed.

 

Cykellegepladsen er tegnet af Thing Brandt Landskab.