Platant arkitekter | flerfunktionel affaldsløsning på christianshavn
15277
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15277,bridge-core-2.5.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Flerfunktionel affaldsløsning på Christianshavn

År: 2018
Kunde: Københavns Kommune
Rolle: Totalrådgiver
Samarbejdspartner: Krilov arkitekter

Det kan være svært at sortere sit affald på Christianshavn, for der er ikke plads til alle beholderne i de små baggårde. Derfor har Københavns Kommune, Miljøpunkt og Christianshavns Lokaludvalg igangsat et projekt, som undersøger og afprøver, hvordan der kan etableres flotte og flerfunktionelle muligheder for at sortere affald i det offentlige rum.

 

Platant har som arkitekt og entreprenør varetaget processen. Igennem to workshops i juli og august 2018 har vi sammen med borgerne udviklet og diskuteret ideer til affaldssortering. Vi har på baggrund af processen designet et koncept for flerfunktionelle affaldsløsninger.

 

Koncept: Konceptet består af en kerne, hvori affaldsbeholderne placeres. Kernen kan både indeholde beholdere med en kapacitet på 660 L og 240 L og være så lang eller kort som ønsket. Kernen har desuden indkast, så brugeren kan smide sit affald gennem et hul frem for at skulle løfte låget på beholderen. Kernen kan suppleres med en række andre funktioner, som kobles på. Det er f.eks. bænke, borde, plantebede, cykelstativer informationsskilte og et bytteskab til bøger. Til løsningen kan vælges forskellige byggematerialer, hvorved den kan tilpasses områdets karakter.

 

Placering: Igennem en prioriteringsproces med borgerne er der blevet udvalgt to steder på Christianshavn, hvor de flerfunktionelle affaldsløsninger er blevet opført. Det er hvor Bådsmandsstræde møder Overgaden Neden Vandet og ved B&W Porten på Overgaden Neden Vandet. Ved begge stationer kan man aflevere pap, papir, metal og plast.