Vinterhaven - Platant
16298
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16298,bridge-core-2.5.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Vinterbyhaven

År: 2015
Kunde: Københavns Kommune
Rolle: Totalrådgiver

De senere år er der etableret mange byhaver i byerne. Desværre lukker de hen over vinteren, og med dette forsvinder en god katalysator for fællesskaber og udendørsaktiviteter i vinterhalvåret.

 

I samarbejde med Sharing Copenhagen i Københavns Kommune igangsatte Platant derfor en konkurrence i efteråret 2015. Konkurrencen gik ud på at komme med det bedste bud på et vinterbyhave-koncept, der kan bruges i hele byen. Platant har derefter videreudviklet på de gode ideer, og har designet en vinterhave på den bemandende legeplads på Hulgårds Plads. Vinterhaven danner ramme for, at det fællesskab og liv, som er på legepladsen, kan leve videre igennem de kolde måneder. Varmekilde, overdække og en tradition for faste mødepunkter blandt lokale, har bidraget til liv i haven hele året rundt.

 

Platant har tegnet en vinterhave til pladsen, som er opført i forlængelse af den eksisterende bygning. I vinterhaven er der en raketovn, som man kan varme sig ved, sidde på og lave mad på. Den ene væg i vinterhaven er lavet som et insekthotel. Konstruktionen har tag, og der er facade på halvdelen, så man kan sidde i ly og læ, og stadig have udsigt over legepladsen. Der er lys i vinterhaven, som oplyser facade- og tagmaterialet som en lampeskærm i mørket.

 

Legepladsens tilbygning er bygget af SEB-Byg, og raketovnen er lavet i samarbejde med Fornyet Energi og de mange frivillige, der deltog i raketovnsworkshoppen.

 

Vinterhaven har givet brugerne af legepladsen bedre mulighed for at være udendørs i vinterhalvåret. I vinteren 15/16 blev der løbende afholdt arrangement på legepladsen og der opstod en tradition for afholdelse af folkekøkken.

 

Projektet er en del af et større fokus, som Platant har haft på Vinterbyen [LINK]. Dette projekt er en del af projektet De Fem Vinterstationer [LINK], som Platant lavede for Frederiksberg og Københavns Kommune i vinteren 2015/16. De Fem Vinterstationer var fem byrumsprojekter samt en række udendørs arrangementer. Det havde til formål at skabe liv i vinterhalvåret og undersøge, hvad der skal til for, at byen kan være ramme for et aktivt og oplevelsesrigt byliv om vinteren såvel som om sommeren.