Platant arkitekter | bispeengbuens potentiale, forbedring af området
16384
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16384,bridge-core-2.5.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Vinterbyen udstilling på Dansk Arkitektur Center

År: 2015 – 2016
Rolle: Kurator

I samarbejde med Dansk Arkitektur Center har Platant lavet udstillingen Vinterbyen.

 

I Danmark er vi rigtig gode til at bruge vores byrum hen over sommeren. Der er tonsvis af kulturelle arrangementer og pladserne, havnekajen og gaderne bliver flittigt brugt – en stor kontrast til det danske vinterhalvår. Hvordan kommer vi ud over den indendørs hygge-kultur og får skabt nogle byrum, som kan bruges til meget mere end bare gennemfart om vinteren? Ved at nytænke materialer, lys og varmekilder kan vinterens byrum også skabe nye fællesskaber og mødesteder med nogle helt andre kvaliteter, end dem vi kender fra om sommeren.

 

Udstillingen ‘Vinterbyen’ viste, hvordan vi i højere grad kan udnytte vinterens potentialer til at skabe en mere levende by igennem de kolde måneder. Hver søndag i udstillingsperioden kunne du desuden tage med på guidede søndagsture langs havnekajen og se eksempler på, hvor lidt der skal til, for at denne del af København også fungerer godt i vintertiden.

Udstillingen inkluderede en række eksempler på, hvordan andre byer på den nordlige halvkugle som Oslo, Toronto og Montreal har arbejdet med ‘vinterbyrum’. Udstillingen tog os derfra tilbage til Danmark og viste nogle af de danske projekter, der har haft øje for vinteren. Platants fem vinterbyrum [LINK] var en del af udstillingen. Platant viste også sin film om vinterbaderen Mikaela lavet i samarbejde med Projektland. Filmen kan ses nederst på siden.

 

Prototyper af eksisterende projekter

Et af udstillingens eksempler på smarte løsninger i vinterbyen var ‘The Sling Swing’ af WMB Studio. Projektet er én af fem vindere i konkurrencen Winter Stations, afholdt i Toronto i februar 2015. Konkurrencens udgangspunkt er de mange livreddertårne, der står ubrugte hen langs kysten hele vinteren. Livreddertårnene er åbne for fortolkning for både designere og arkitekter – så længe, at designet forholder sig til det årlige tema, hvilket i 2015 var Varme. Trods Canadas kolde vinter er kyststrækningen blevet et populært udflugtssted.

 

En prototype af Platants Vinterbænken var også udstillet.

 

Udstillingsåbningen slog vi sammen med fejringen af vintersolhverv, hvor omkring 500 mennesker trodsede mørke og julestress og kom forbi til pandekager på bål, varm saft, koncert og meget mere.

 

Udstillingen VINTERBYEN blev vist på Dansk Arkitektur Center fra 18. december 2015 til 21. februar 2016.

 

Tak til Dansk Arkitektur Center for samarbejdet, samt Sharing Copenhagen, Out-Sider og Jerslev Stilladsservice for støtte til udstillingen.