Platant arkitekter | Ungdomshuset
17003
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17003,bridge-core-2.5.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Ungdomshusets tilbygning

År: 2022 –

Kunde: Fonden Jagtvej 69

Status: Skitseprojekt

Ungdomshuset på Dortheavej 61 i København har i dag øvelokaler under loftet i bygningen, som er placeret vinkelret på Dortheavej. Lokalerne er ikke lydisoleret, og derfor generer musikken naboerne og brugerne af kulturhuset. Ungdomshuset vil gerne etablere nye bedre isoleret øvelokaler samt lave en opgradering af  en række andre faciliteter. Platant har i dialog med brugerne af huset designet et forslag.

 

Tilbygningen placeres mellem Biblioteket på Rentemestervej og Ungdomshusets gård. Det er en aflang og smal bygning. Den består af ni containere; to high cube containere i stueetagen, fire stan­dard containere på 1. sal og tre standard containere på 2. sal. De er forskudt fra hinanden på langs og på tværs. Det giver en variation i facaden og skaber mulighed for svalegange, overdækninger og en terrasse. Fem af de ni containere indrettes som øvelokaler. De resterende fire containerne vil blive brugt til backstage lokale, værksted og billetsalg, bar og vagtrum. Ved opførelse af tilbygningen vil de skure og containere, som Ungdomshuset i dag har, blive fjernet.

 

Med tilbygningen får Ungdomshuset en markant opgradering af sine faciliteter, og naboerne vil ople­ve mindre støj i forbindelse med brug af øvelokalerne.

 

Tilbygningen tager inspiration fra Biblioteket på Rentemestervej. Ung­domshusets tilbygning består ligesom biblioteket af stablede klodser, hvor nogle krager ud over andre. De kvadratiske vinduer og deres place­ring har været en inspiration, og på samme måde som bibliotekets ”klod­ser” er afsluttet med et bånd øverst er tilbygningens det også.

 

Projektet er støttet af Underværker, Realdania.