Platant arkitekter | stiforbindelse i folehaven i københavn
15270
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15270,bridge-core-2.5.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Stiforbindelse i Folehaven

År: 2019 – 2020
Kunde: Københavns Kommune
Rolle: Totalrådgiver, proceskonsulent

Projektet har til formål at skabe mere liv, oplevet tryghed og nye bevægelsesmuligheder i området omkring Folehavens centrale plads/legeplads. Da projektet er forstadie til større ændringer i området, har det også til formål at afprøve løsninger, som kan bidrage til den videre og permanente udvikling af pladsen.

 

Pladsen er omkranset af den lokale folkeskole, bibliotek, almen beboelse, plejehjem og Margrethekirken, som gemmer sig inde bag et stort dybt krat. Projektets greb er at fjerne krattet, som er en fysisk og synlig barriere mellem pladsen og kirkens areal og etablere et landskab med en sti på grænsen mellem de to matrikler.

 

Langs matrikelskel etableres en ny stiforbindelse. Langs stien arbejdes med forskellige zoner, så stien udover at binde området bedre sammen, også skaber forskellige typer af rum til aktiviteter og oplevelser. Margrethekirken synliggøres og integreres bedre med pladsen.

 

Magrethekirken er en smuk og særlig kirke, som har en kvalitet i sin arkitektur og materialer, som vi gerne har ville gøre mere synlig for alle, der færdes i området. Kirken har dog også en lang tradition for at kunne lukke af udenfor åbningstiden, og ved f.eks. begravelser er det også nødvendigt, at der er udearealer, som de pårørende kan føle sig skærmet i. I samarbejde med kirkens personale har vi arbejdet med nye overgange mellem legepladsen og kirkens arealer. I matrikelskellet er der f.eks. etableret plantebede, som man kan se over, men de er brede nok til at man ikke umiddelbare træder ind over. Der er lavet et nyt lamelhegn, som delvist skærmer for området, der bruges i forbindelse med begravelser.

 

Langs stien, der slynger sig gennem området, er der plantet forskellige frugttræer, bærmispel og vedbend. Der er udlagt store træstammer som kan bruges til leg. Der er sået nyt græs og en blomstereng. Vi har opsat Københavnerbænke og skraldespand.

 

Som introduktion til projektet afholdtes en inspirationstur med lokale aktører rundt i København, for at se eksempler på relevante projekter, hvor kirker har åbnet op for deres arealer. Herefter blev der afholdt et stormøde, hvor aktørerne bød ind med deres interesser og kommentarer til de første skitser.