Lysormen i Hørsholm - Platant
16374
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16374,bridge-core-2.5.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Lysormen i Hørsholm

År: 2017
Kunde: Hørsholm Kommune
Rolle: Lysmager

Det gamle hospital i Hørsholm er revet ned, og grunden skal i løbet af de kommende år udvikles til det nye boligområde, PH Park. I mellemtiden ønsker Hørsholm Kommune at området skal bruges som park til glæde for borgerne.

 

For at skabe opmærksomhed omkring udviklingen og give borgerne og forbipasserende på Kongevejen en grund til at stoppe op og kigge, har Platant installeret den omvandrende lysinstallation i et stort træ på grunden. Den omvandrende lysinstallation hedder Lysormen. Den består af 500 spande, som til sammen danner en 100 meter lang orm. Ormen er oplyst indefra. Projektet er det første i en række af midlertidige tiltag, som skal skabe opmærksomhed om udviklingen af PH Park og bringe kultur og byliv ind på grunden.

 

Lysormen har tidligere vintre været installeret på Nørrebro i forbindelse med vintersolhverv og i Valby, hvor den har markeret begyndelsen på etableringen af Kulbaneparken.

 

Lysormen er opsat i samarbejde med Nørbjerg El.

 

Fotograf: Kristian Hestbech