Lysarmatur til leg

År: 2015 – 2016
Kunde: Københavns Kommune
Rolle: Totalrådgiver

Legepladser er gode aktivitets- og mødesteder om sommeren, men om vinteren er der et problem med manglende belysning. Det forhindrer optimal brug af mange legepladser.

 

Platant har designet lysstationer med mobile lysarmaturer til leg på legepladser.

 

En lysstation har tre forskellige armaturer. Hvert armatur kan flyttes. Spotten kan dreje, så den kan lyse op mod forskellige flader, hvor man kan lave skyggespil. Lanternen er forbundet til lysstationen med et langt kabel. Derfor kan du tage den med over i legestativet og hænge den op i stativet, så den skaber et lille hyggeligt lysrum i mørket. Hvert armatur kan noget forskelligt, og giver børnene mulighed for at udforske den mørke legeplads med lys.

 

Lysstationerne er designet på baggrund af en inddragelsesproces med eleverne på Al-Huda Skolen i Københaven. De blev bygget og afprøvet i vinteren 2015/2016.

 

Projektet er en del af et større fokus, som Platant har haft på Vinterbyen [LINK]. Dette projekt er en del af projektet De Fem Vinterstationer [LINK], som Platant lavede for Frederiksberg og Københavns Kommune i vinteren 2015/16. De Fem Vinterstationer var fem byrumsprojekter samt en række udendørs arrangementer. Projektet havde til formål at skabe liv i vinterhalvåret og undersøge, hvad der skal til for, at byen kan være ramme for et aktivt og oplevelsesrigt byliv om vinteren såvel som om sommeren.

 

Lysarmaturerne er udviklet i samarbejde med Kurtzweil.