Diamanter under Bispeengbuen

År: 2015
Kunde: Frederiksberg Kommune
Rolle: Totalrådgiver

Lysinstallationen består af 12-kantede diamanter. Konstruktionen er lavet af stål og fladerne er lavet af kanalplader. Inden i hver diamant løber en LED strip på tværs. Diamanterne kan sammensættes i forskellige formationer, og kan derved være så stor eller lille som ønsket. Under Bispeengbuen består installationen af 11 diamanter.

 

Installationen blev opført i vinteren 2015. Med installationen ønskede vi at gøre de mange passerendes vej igennem byen mere oplevelsesrig og skabe god stemning under Bispeengbuen. Små lyspunkter på ruten fra a til b kan gøre en stor forskel i den mørke vintertid. Derudover kan lys også bruges til at skabe opmærksomhed omkring byrummets andre allerede eksisterende funktioner.
Installationen indeholdte også et lydværk af Andreas Pallisgaard.

 

Statens Kunstfond har støttet projektet med puljen 1:1 – arkitektur, der opfordrer til eksperimenter i fuld skala, der kan inspirere til nye løsninger i byerne.

 

Projektet er en del af et større fokus, som Platant har haft på Vinterbyen [LINK]. Dette projekt er en del af projektet De Fem Vinterstationer [LINK], som Platant lavede for Frederiksberg og Københavns Kommune i vinteren 2015/16. De Fem Vinterstationer var fem byrumsprojekter samt en række udendørs arrangementer. Projektet havde til formål at skabe liv i vinterhalvåret og undersøge, hvad der skal til for, at byen kan være ramme for et aktivt og oplevelsesrigt byliv om vinteren såvel som om sommeren.

 

Lysinstallationen er bygget af DWISION.