Projekt

VINTERBYEN UDSTILLING PÅ DANSK ARKITEKTUR CENTER

Kan vi skabe byrum og aktiviteter der opfordrer til brug af byen i vinterhalvåret. Med udstillingen Vinterbyen inviterer DAC og Platant til debat.

Siden 2012 har vi arbejdet med emnet Vinterbyen med det mål at få vinterens egenskaber og potentialer indtænkt i arkitekturen og byudviklingen i Danmark. Formidling og vidensdeling er derfor essentielt for arbejdet. Vi er derfor utrolig glade for sammen med Dansk Arkitektur Center at kunne præsentere udstillingen VINTERBYEN denne vinter.

Udstillingen viser inspirerende arkitektur og kulturelle projekter fra ind- og udland, der aktivt udnytter vinterens egenskaber og skaber helt specielle oplevelser i mørket og kulden. Udstillingen vil bidrage til at få sat gang i nogle tanker, ideer og debat omkring det manglende fokus på byens udeliv i vintermånederne.

I forbindelse med udstillingen har Dansk Arkitektur Center også igangsat gåture igennem vinterbyen København hver søndag helt indtil 13. marts 2016.

Udstillingsåbningen slog vi sammen med Vintersolhverv, hvor omkring 500 mennesker trodsede mørke og julestress og kom forbi til pandekager på bål, varm saft, koncert og meget mere.

Udstillingen VINTERBYEN vises på Dansk Arkitektur Center fra 18. december 2015 til 21. februar 2016.

 

Tak til Dansk Arkitektur Center, Sharing Copenhagen, Out-Sider og Jerslev Stilladsservice for støtten til udstillingen.