Projekt

TIL HAVNS – MOBILE PONTONER I KØBENHAVNS HAVN

Til Havns startede som et svar på en idékonkurrence, som lokaludvalgene Indre By og Christianshavn afholdte i sommeren 2013. Her efterspurgte man ideer til fritidsaktiviteter i havnen, som københavnerne og turister kunne få gavn af.

For at sætte fokus på havnens mange uudnyttede muligheder har LASC Studio og Platant udviklet ’Til Havns’. Projektet er en flåde af mobile pontoner, som københavnerne kan bruge til et hav af forskellige aktiviteter på vandet. Pontonerne fortøjes ved de høje kajer og giver adgang fra land ned til vandet og fra vandet op på land.

”Kajkanterne i Københavns Havn er udformet til at modtage store skibe, som ikke kommer mere. Medmindre man er bådejer, forhindrer de høje kajkanter i dag de fleste københavnere i at komme tæt på vandet. Vi ser derfor pontonerne som store flydende trapper med plads til ophold, som giver offentlig adgang til vandet i hverdagen for alle byens borgere”, siger Johannes Schotanus, arkitekt og partner i LASC studio, som udarbejdede pontonforslaget i 2013.

Flåden består af pontoner, som er mobile, og kan placeres der, hvor københavnerne har mest brug for dem. For alle pontoner kan flyttes rundt og indrettes forskelligt. Ved større arrangementer kan de også samles et sted i havnen, hvor de kobles sammen og danner et større areal, som kan bruges til markeder, idrætsaktiviteter, som indhegning af en midlertidig badezone eller som en undervisningsplatform for lokale skoler. Desuden kan alle havnens sejlere fra nær og fjern i småbåde og kajakker få mulighed for at lægge til og gå i land og nyde et pitstop forskellige steder i havnen.

Til Havns startede som et svar på en idékonkurrence, som lokaludvalgene Indre By og Christianshavn afholdte i sommeren 2013. Her efterspurgte man ideer til fritidsaktiviteter i havnen, som københavnerne og turister kunne få gavn af. Siden juni 2016 har arkitektfirmaet LASC Studio i samarbejde med Platant og Foreningen Til Havns videreudviklet projektet.

LASC Studio og Platant har modtaget støtte fra Statens Kunstfond til udviklingen af projektet.

Projektet er under udvikling.

År: 2016 –