Profil

Nysgerrighed for arkitektur, mennesker og samfund.

Platants mål er at bruge initiativ og erfaringsbaserede processer til at inspirere til engagement, eksperimenter og nytænkning indenfor byudvikling.

Vi parktiserer pragmetisme mens vi strategisk udvikler samfundsrelevante koncepter, design og arkitektur. Resultatet er bedre forvaltning af vores fælles ressourcer og en tilpasning til fremtidens forhold.

Vi er drevet af nysgerrighed, menneskelige oplevelser og en lyst til at skabe en verden med kortere afstand mellem offentlig forvaltning og borgeren.

 

Platant er en arkitektvirksomhed med en antropologisk, pragmatisk og analytisk tilgang til arkitektur og byudvikling. Vi beskæftiger os med samfundsrelevante emner og derfor har alle vores projekter en høj grad af inddragelse. Vi arbejder med strategier, inddragelsesprocesser, arkitektur & design og kan derved varetage opgaver fra første ide til afsluttet byggeri. Vores processer og metoder til inddragelse skræddersyes til det enkelte projekt, konteksten og brugergruppen. Vi arbejder ofte med aktiv inddragelse i form af cocreation og eksperimenter i 1:1, hvor der løbende er fokus på at skabe resultater, som styrker motivationen, skaberglæden og fællesskabet. På den måde udvikler vi arkitektur og steder, som allerede ved indvielsen har en fast brugergruppe.

Centralt for Platant er vores undren og nysgerrighed. I hvert projekt er der læring at tage med sig videre til det næste, og ofte kan vi se muligheder for at gøre tingene bedre, hvis opgaven f.eks. var formuleret anderledes, eller hvis problemstillingen blev vendt på hovedet. For at tilfredsstille vores egen nysgerrighed og lysten til at bidrage til et bedre samfund har vi siden virksomheden blev stiftet i 2012 selv initieret en række projekter, som bl.a. er blevet udført i samarbejde med kommuner, almene boligorganisationer og diverse kulturelle aktører. Vinterbyen, Bispeengbuens Potentiale, Til Havns, Noget for Noget og Fremtidens Nærgenbrugsstation er eksempler på projekter, vi har engageret os i, fordi vi har spottet muligheden for, at noget kan gøres bedre.

Vi har igennem årene opbygget et stærkt netværk, som vi arbejder sammen med og løbende deltager i arkitektkonkurrencer med. I kraft af disse samarbejder kan vi tilbyde at varetage tværfaglige samt store og små projekter.

Platant blev stiftet i 2012 af arkitekt maa Ellen T. O’ Gara.

Profil