Nyheder

Der er masser af spændende opgaver at tage fat på, og derfor søger Platant en arkitekt med minimum fem års erfaring, der kan være med til at styrke tegnestuens kompetencer indenfor skitsering og projektering. Se jobopslaget her.

Der er masser af spændende opgaver at tage fat på, og derfor søger Platant en arkitekt med minimum fem års erfaring, der kan være med til at styrke tegnestuens kompetencer indenfor skitsering og projektering.

Se jobopslaget her.

Læs mere >
nystartet-dreyersfond-platant

Jeg er super glad og stolt over, at Platant har fået tildelt Dreyers Fonds legat til styrkelse af nystartede arkitektvirksomheders forretningspotentiale. Platant er ikke helt nystartet, men jeg fik lov alligevel, og som arkitekt er vi jo unge, til vi er 50 år. Legatet består af et kursusforløb, hvor jeg sammen med seks andre udvalgte […]

Jeg er super glad og stolt over, at Platant har fået tildelt Dreyers Fonds legat til styrkelse af nystartede arkitektvirksomheders forretningspotentiale.

Platant er ikke helt nystartet, men jeg fik lov alligevel, og som arkitekt er vi jo unge, til vi er 50 år.

Legatet består af et kursusforløb, hvor jeg sammen med seks andre udvalgte virksomhedsejere skal blive bedre til at drive virksomhed.

Målet er at professionalisere og få mere rum og tid til fordybelse og nytænkning. Tusind tak til Dreyers Fond.

 

Læs mere >
bispeengbuens-potentiale

Tak til Statens Kunstfond og Dreyers Fond for støtte til projektet Bispeengbuens Oversete Potentiale. Der bliver i disse tider talt meget om at rive Bispeengbuen ned, grave en tunnel til bilerne og bygge nyt på arealet. Måske er det en god ide, det er der i hvert fald nogle, der arbejder på at undersøge om […]

Tak til Statens Kunstfond og Dreyers Fond for støtte til projektet Bispeengbuens Oversete Potentiale.

Der bliver i disse tider talt meget om at rive Bispeengbuen ned, grave en tunnel til bilerne og bygge nyt på arealet.

Måske er det en god ide, det er der i hvert fald nogle, der arbejder på at undersøge om det er. Vi tænker, at der måske er andre muligheder. Siden 2014 har vi arbejdet med at udvikle rummet under Bispeengbuen til et attraktivt sted, hvor der er dagligdags aktiviteter og arrangementer. Med få midler til et nyt byrum og god inddragelse lykkedes det at ændre stedets fortælling til det bedre. Hvad hvis vi fortsætter i den retning? Hvor kan det så bringe os hen?

Med projektet vil vi undersøge, om og hvordan Bispeengbuen fortsat kan udvikles og transformeres til noget, der bidrager til lokalmiljøet og byen. En af de ting, vi vil have særligt fokus på, er, hvordan brokonstruktionen kan bruges konstruktivt. Kan vi hænge ting fra den? Kan vi indbygge ting i eller omkring søjlerne? Vil det være mere bæredygtigt at bygge ovenpå broen end at rive den ned? Der er mange spørgsmål, og takket være de to fonde skal vi nu til at undersøge Bispeengbuens potentiale.

Læs mere >

Nyt 08.08.2017

nyt-kontor

Så blev det tid til at rykke teltpælene op. Platant flytter fra Gammeltoftsgade i Kbh K til Høffdingsvej 22 i Valby. Her skal vi være en del af Fællesskabet. Vi ser frem til at være en del af dagligdagen i Valby, hvor vi bliver én af 22 virksomheder som arbejder med arkitektur, grafisk design, kommunikation, interiør, […]

Så blev det tid til at rykke teltpælene op.

Platant flytter fra Gammeltoftsgade i Kbh K til Høffdingsvej 22 i Valby. Her skal vi være en del af Fællesskabet.

Vi ser frem til at være en del af dagligdagen i Valby, hvor vi bliver én af 22 virksomheder som arbejder med arkitektur, grafisk design, kommunikation, interiør, træ, animation, produktdesign, tekstil, illustration og serigrafi. Det bliver super spændende og vi ser frem til masser af samarbejde, gode faciliteter og sparring.

Læs mere om Fællesskabet her.

Læs mere >

Platant skal sammen med den antropologiske virksomhed, Gemeinschaft, skabe en lokal arena for fællesskaber og aktiviteter i Helsingørs Nordvestkvarter. Platant er ansvarlige for sammen med de lokale at skabe et  socialt og fysisk rum, som kan samle områdets aktiviteter, og være rammen for, at der bliver udviklet et fællesskab, en fælles identitet og en masse nye […]

Platant skal sammen med den antropologiske virksomhed, Gemeinschaft, skabe en lokal arena for fællesskaber og aktiviteter i Helsingørs Nordvestkvarter. Platant er ansvarlige for sammen med de lokale at skabe et  socialt og fysisk rum, som kan samle områdets aktiviteter, og være rammen for, at der bliver udviklet et fællesskab, en fælles identitet og en masse nye gode fortællinger. Vi ser frem til at møde borgerne i Nordvest og samarbejdet med Gemeinschaft.

Læs mere >

I sidste uge havde vi fornøjelsen af at arbejde sammen med de unge i Lykkebo Klub i Valby. Sammen gav vi vores lysorm fra Vintersolhverv 2016 et nyt liv i Valby. Genbrug er godt. Stor tak til Områdefornyelsen Kulbanekvarteret, Valby Lokaludvalg, Lykkebo Klub og Nørbjerg El for godt samarbejde.

I sidste uge havde vi fornøjelsen af at arbejde sammen med de unge i Lykkebo Klub i Valby. Sammen gav vi vores lysorm fra Vintersolhverv 2016 et nyt liv i Valby. Genbrug er godt.

Stor tak til Områdefornyelsen Kulbanekvarteret, Valby Lokaludvalg, Lykkebo Klub og Nørbjerg El for godt samarbejde.

Læs mere >
PLATANT-brugervenlig-affaldssortering

Vi hjælper Københavns Kommune med at udvikle brugervenlige faciliteter til affaldssortering i almene boligområder. To steder i Akacieparken i Valby og tre steder i Skolevangen i Husum får vi opført nye ressourceøer. Ressourceøerne består af ramper og platforme, som giver god adgang til beholdere, hvori der kan sorteres plast, papir, pap, metal, elektronik og storskrald. Indkastshøjden […]

Vi hjælper Københavns Kommune med at udvikle brugervenlige faciliteter til affaldssortering i almene boligområder. To steder i Akacieparken i Valby og tre steder i Skolevangen i Husum får vi opført nye ressourceøer. Ressourceøerne består af ramper og platforme, som giver god adgang til beholdere, hvori der kan sorteres plast, papir, pap, metal, elektronik og storskrald. Indkastshøjden på beholderne bliver lavere og adgangen for brugeren og driften forbedres. Til at etablere øerne bruger vi et plastprodukt fra Excellent Systems. Produktet er produceret af det giftfrie plastik PE, og er produceret uden spild. Når projektet er færdigt sendes materialet tilbage til fabrikken, hvor det bliver 100% genanvendt til nye produkter.

Projektet er et eksperiment som er designet til at undersøge, om man ved at ændre tilgængeligheden kan få flere til at sortere og sortere rigtigt.

Projektet er finansieret af Miljø- og Fødevareministeriet.

Læs mere >
platant-instagram

Hvis du vil se, hvad der sker bag facaden hos Platant så tjek vores nye Instagram profil. Her vil vi dele dagligdagen fra kontoret og byggepladsen, fotos fra vores projekter og andet godt. @platant.cph

Hvis du vil se, hvad der sker bag facaden hos Platant så tjek vores nye Instagram profil. Her vil vi dele dagligdagen fra kontoret og byggepladsen, fotos fra vores projekter og andet godt.

@platant.cph

Læs mere >
PLATANT-vinterbyen-icebreakers-winterdiamonds

Skulle du tilfældigvis være i Toronto, Canada på lørdag så kig forbi på havnefronten til indvielsen af projektet Ice Breakers. Platant blev i efteråret inviteret til at bidrage til kunstprojektet Ice Breakers. Vi har designet en af fem kunstprojekter, som nu indvies på lørdag I forbindelse med projektet er Platants ejer, Ellen T. O’ Gara, […]

Skulle du tilfældigvis være i Toronto, Canada på lørdag så kig forbi på havnefronten til indvielsen af projektet Ice Breakers.

Platant blev i efteråret inviteret til at bidrage til kunstprojektet Ice Breakers. Vi har designet en af fem kunstprojekter, som nu indvies på lørdag

I forbindelse med projektet er Platants ejer, Ellen T. O’ Gara, i Toronto for at fortælle om arbejdet med projektet Vinterbyen og Winter Diamonds, som er Platants bidrag til Ice Breakers.

På fotoet ses Winter Diamonds på værkstedet, hvor de bliver konstrueret af entreprenøren Anex.

Tak til Waterfront Toronto og The Waterfront BIA for invitationen.

Læs mere >

Vi er så glade for endelig at kunne dele denne nyhed med jer. Platant er inviteret til at deltage i Ice Breakers. Et vinterprojekt i Toronto. Vi har designet en af fem installationer, som skal skabe rammerne for byliv og oplevelser ved havnefronten i Toronto. Vores bidrag hedder Winter Diamonds og bliver en storesøster og […]

Vi er så glade for endelig at kunne dele denne nyhed med jer. Platant er inviteret til at deltage i Ice Breakers. Et vinterprojekt i Toronto. Vi har designet en af fem installationer, som skal skabe rammerne for byliv og oplevelser ved havnefronten i Toronto.
Vores bidrag hedder Winter Diamonds og bliver en storesøster og videreudvikling af lysinstallationen, som blev bygget til under Bispeengbuen sidste vinter. Installationen i Toronto bliver indviet til januar.
Se billede af Winter Diamonds og de fire andre installationer i artiklen her.

 

Læs mere >

Sammen med Tredje Natur, JAJA, WSP, Sadolin & Albæk og HOE360 Consulting har vi udviklet vinderforslaget til udviklingen af Måløv Bymidte. Forslaget slår ring om byen og skaber en ny central sammenhæng, der favner fællesskabet, forener nyt med gammelt og indskriver byens mange lokale initiativer i ét samlet initiativ.

Sammen med Tredje Natur, JAJA, WSP, Sadolin & Albæk og HOE360 Consulting har vi udviklet vinderforslaget til udviklingen af Måløv Bymidte.

Forslaget slår ring om byen og skaber en ny central sammenhæng, der favner fællesskabet, forener nyt med gammelt og indskriver byens mange lokale initiativer i ét samlet initiativ.

Læs mere >

Vi er glade for at have indgået et samarbejde med LASC Studio om udviklingen af projektet Til Havns. LASC Studio vandt i 2013 en idekonkurrence udbudt af Indre By og Christianshavns Lokaludvalg. Projektet foreslår en måde, hvorpå der skabes større bevægelighed mellem land og vand over København Havns høje kajkanter. En flåde af mobile og […]

Vi er glade for at have indgået et samarbejde med LASC Studio om udviklingen af projektet Til Havns.

LASC Studio vandt i 2013 en idekonkurrence udbudt af Indre By og Christianshavns Lokaludvalg. Projektet foreslår en måde, hvorpå der skabes større bevægelighed mellem land og vand over København Havns høje kajkanter. En flåde af mobile og multifunktionelle pontoner danner en infrastruktur på vandet, som skaber mulighed for adgang til vand fra land og omvendt. Pontonerne danner ramme for en helt ny type byrum, som vi glæder os meget til at få sat i vandet.

Platants rolle i projektet er at samle kommende brugere omkring udviklingen af projektet, så vi sikrer, at vi får skabt og realiseret et projekt, som flest mulige får størst mulig gavn af.

Læs mere >

Med støtte fra Dreyers Fond tog Platant i februar/marts til Toronto. Canada har en række spændende vintertilag og flere af dem er i Toronto. Vi mødte folkene bag Winter Stations, som for andet år i træk omdanner strandens livreddertårne til vinterstationer. Vi udvekslede erfaringer og ideer og ser frem til at starte en række transatlantisk samarbejder! […]

Med støtte fra Dreyers Fond tog Platant i februar/marts til Toronto. Canada har en række spændende vintertilag og flere af dem er i Toronto. Vi mødte folkene bag Winter Stations, som for andet år i træk omdanner strandens livreddertårne til vinterstationer. Vi udvekslede erfaringer og ideer og ser frem til at starte en række transatlantisk samarbejder!

Læs mere om Winter Stations her.

Læs mere >
platant hoergaarden nærgenbrugsstation

Første etape af Hørgårdens Nærgenbrugsstation er nu færdig og blev indviet med en stor fest for områdets borgere. Projektet fortsætter dog sin udvikling. I foråret vil vi sammen med lokale unge og kunstner Camilla Nørgaard anlægge have og lave byrumskunst.

Første etape af Hørgårdens Nærgenbrugsstation er nu færdig og blev indviet med en stor fest for områdets borgere.

Projektet fortsætter dog sin udvikling. I foråret vil vi sammen med lokale unge og kunstner Camilla Nørgaard anlægge have og lave byrumskunst.

Læs mere >

I samarbejde med kunstkuratorerne Somewhere og lederen af Fabrikken for Kunst og Design, Marie Louise Helveg Bøgh faciliterede Platant en workshop om, hvordan kunst kan være en del af en byudvikling. Erfaringerne fra workshoppen bruges til at formulere en kunststrategi, som sætter tre spor for, hvordan kunst kan være en del af den kommende Ny Amagerbrogade. Strategien laves […]

I samarbejde med kunstkuratorerne Somewhere og lederen af Fabrikken for Kunst og Design, Marie Louise Helveg Bøgh faciliterede Platant en workshop om, hvordan kunst kan være en del af en byudvikling. Erfaringerne fra workshoppen bruges til at formulere en kunststrategi, som sætter tre spor for, hvordan kunst kan være en del af den kommende Ny Amagerbrogade.

Strategien laves for Amager Vest og Øst Lokaludvalg.

Læs mere >

Lørdag den 30. februar indviede Platant i samarbejde med Sharing Copenhagen og områdefornyelserne Fuglekvarteret og Nordre Fasanvej Kvarteret de fem midlertidige Vinterbyrum. 500-600 mennesker trodsede vintervejret og var med til indvie de fem byrum på Frederiksberg og i København NV. Efter varm kaffe og festtale på Kronprinsesse Sofies Vej guidede Platant de fremmødte borgere igennem de fem […]

Lørdag den 30. februar indviede Platant i samarbejde med Sharing Copenhagen og områdefornyelserne Fuglekvarteret og Nordre Fasanvej Kvarteret de fem midlertidige Vinterbyrum. 500-600 mennesker trodsede vintervejret og var med til indvie de fem byrum på Frederiksberg og i København NV.

Efter varm kaffe og festtale på Kronprinsesse Sofies Vej guidede Platant de fremmødte borgere igennem de fem byrum. Turen endte på Hulgårds Plads til skønne toner af IDA KUDO, festtale af Morten Kabell, lækker daal fra Det Runde Bord, myntete brygget af Foreningen Internationale Kvinder mens børnene lavede deres egne pizzaer med Jesper Aabille og Lets Make Pizza.

Vinterbyrummene kunne ikke have fået en bedre start.

Foto: Stefan Ravn

Læs mere >

Den 18. december 2015 fejrede vi for fjerde år i træk Vintersolhverv. Denne gang fejrede vi årets mørkeste tid på pladsen foran Dansk Arkitektur Center og i samarbejde med Kulturhavn365, Christianshavns Lokaludvalg og Dansk Arkitektur Center. Omkring 500 mennesker kom forbi til pandekager på bål, varm saft, lanterneværksted og koncert af IDA KUDO, der optrådte i den lys-installation vi opsatte til lejligheden. Vintersolhvervsfesten […]

Den 18. december 2015 fejrede vi for fjerde år i træk Vintersolhverv. Denne gang fejrede vi årets mørkeste tid på pladsen foran Dansk Arkitektur Center og i samarbejde med Kulturhavn365, Christianshavns Lokaludvalg og Dansk Arkitektur Center. Omkring 500 mennesker kom forbi til pandekager på bål, varm saft, lanterneværksted og koncert af IDA KUDO, der optrådte i den lys-installation vi opsatte til lejligheden.

Vintersolhvervsfesten lå i år allerede den 18, da vi denne dag, sammen med Dansk Arkitektur Center, også åbnede udstillingen VINTERBYEN, der udstilles indtil 21. februar.

Det var fantastisk at se så mange mennesker, både inde i udstillingen og ikke mindst udenfor i vintervejret.

Læs mere >

Vinderne af konkurrencen om det bedste bud på en vinterbyhave er nu fundet! Førstepladsen, og dermed vinderen af de 15.000 kr og Københavns Kommunes Miljøpris, er udviklet af LevAs i et samarbejde mellem studerende og undervisere i Urban Gardening-teamet og Handyman-teamet: Forslaget indtænker mange fine elementer; forskellige kvaliteter i årstiderne, et åbent fællesskab, en varmekilde med aske til kompost, […]

Vinderne af konkurrencen om det bedste bud på en vinterbyhave er nu fundet!

Førstepladsen, og dermed vinderen af de 15.000 kr og Københavns Kommunes Miljøpris, er udviklet af LevAs i et samarbejde mellem studerende og undervisere i Urban Gardening-teamet og Handyman-teamet:

Forslaget indtænker mange fine elementer; forskellige kvaliteter i årstiderne, et åbent fællesskab, en varmekilde med aske til kompost, fælles madlavning og sågar et drivhus-element til planterne indbygget i væggene!

Andenpladsen er udviklet af Studio Debris:

Studio Debris’ idé er at opsætte en raketovn, der fungerer som en fantastisk varmekilde for børn og voksne. Denne varmekilde ville fungere utrolig godt i mange vinterbyrum, men ville især blive værdsat på en bemandet legeplads!

STORT tillykke til de to vinderforslag.

Platant vil forsøge at viderebringe de mange gode ideer i udviklingen af den midlertidige vinterinstallation til Hulgårds Plads, der bliver indviet i januar, 2016.

Konkurrencen er lavet i samarbejde med Sharing Copenhagen. Alle forslagene kan ses på www.vinterbyen.dk

Læs mere >

Sammen med Tredje Natur, JAJA Architects, WSP, Sadolin & Albæk, Umage og HOE365 Consulting er vi blevet prækvalificeret til konkurrencen om Måløv Bymidte. Det er en spændende opgave og et spændende  hold!  

Sammen med Tredje Natur, JAJA Architects, WSP, Sadolin & Albæk, Umage og HOE365 Consulting er vi blevet prækvalificeret til konkurrencen om Måløv Bymidte. Det er en spændende opgave og et spændende  hold!

 

Læs mere >

Karin er nyeste ansigt hos Platant, og skal hjælpe os med at konceptualisere og projektere vinterbyrum som en del af VINTERBYEN 2015/2016 i København NV og på Frederiksberg. Karins arbejde med forskellige lysprojekter samt forskning i intelligente tekstiler gør, blandt mange andre gode egenskaber, at Karin er den helt rigtige person til at udforske vinterens […]

Karin er nyeste ansigt hos Platant, og skal hjælpe os med at konceptualisere og projektere vinterbyrum som en del af VINTERBYEN 2015/2016 i København NV og på Frederiksberg. Karins arbejde med forskellige lysprojekter samt forskning i intelligente tekstiler gør, blandt mange andre gode egenskaber, at Karin er den helt rigtige person til at udforske vinterens potentialer og stille spørgsmål ved den nuværende brug.

Vi er utrolig glade for at have Karin med ombord – hjertelig velkommen!

Læs mere >

Sammen med Sharing CPH og Områdefornyelse Fuglekvarteret afholder vi en idekonkurrence. Byhaverne er kommet for at blive, og København har i de senere år heldigvis fået mange af slagsen. Byhaverne får ikke kun naturen ind i byen, men fungerer som fantastiske samlingspunkter for forskellige typer af borgere i alle aldre. Byhaverne er dermed også udgangspunkt […]

Sammen med Sharing CPH og Områdefornyelse Fuglekvarteret afholder vi en idekonkurrence.

Byhaverne er kommet for at blive, og København har i de senere år heldigvis fået mange af slagsen. Byhaverne får ikke kun naturen ind i byen, men fungerer som fantastiske samlingspunkter for forskellige typer af borgere i alle aldre. Byhaverne er dermed også udgangspunkt for gode og kreative fællesskaber; de tiltrækker børn, voksne og frivillige, og blomstrer og summer af liv og engagement. Byhaverne fungerer fantastisk henover sommeren, så hvordan kan vi forlænge byhavernes potentialer, så de også bidrager til det gode byliv, når vinteren tiltræder.

Hvordan kan vi udvikle byhave-konceptet, så byhaverne skaber værdi for borgere hele året rundt?

Se mere om konkurrencen på www.vinterbyen.dk eller Vinterbyens facebook side.

Læs mere >

Christian er Platants nye studentermedhjælper, og er allerede godt i gang med at arbejde på vores kommende vinter-installationer! Christian er arkitektstuderende, og super skarp til at konceptudvikle og visualisere sine idéer, og kommer derfor til at være en stor hjælp i udformningen af de mange varierende projekter. Vi er super glade for at have Christian […]

Christian er Platants nye studentermedhjælper, og er allerede godt i gang med at arbejde på vores kommende vinter-installationer! Christian er arkitektstuderende, og super skarp til at konceptudvikle og visualisere sine idéer, og kommer derfor til at være en stor hjælp i udformningen af de mange varierende projekter. Vi er super glade for at have Christian med som en del af Platant!

Velkommen til Christian!

Læs mere >

Inddragelsesprocessens sidste arrangement om fornyelsen af Enghaveparken, havde fokus på indgangsområdet. I gamle dage stod der to bygninger tegnet af Arne Jacobsen ved indgangen til Enghaveparken. De er der ikke mere, men der arbejdes på at få dem genopført. Over sommeren har der i indgangsområdet været placeret to containere, hvor formålet med disse har været at […]

Inddragelsesprocessens sidste arrangement om fornyelsen af Enghaveparken, havde fokus på indgangsområdet.

I gamle dage stod der to bygninger tegnet af Arne Jacobsen ved indgangen til Enghaveparken. De er der ikke mere, men der arbejdes på at få dem genopført. Over sommeren har der i indgangsområdet været placeret to containere, hvor formålet med disse har været at afprøve forskellige ideer til, hvad de forhåbentligt kommende bygninger skal bruges til. Café Venligbo har spredt liv, musik, kaffe og kage fra den ene container. Vesterbro Lokal TV, Kulturanstalten, kunstneren Julie Thing og Børneuniversitet har eksperimenteret med aktiviteter i den anden. Til workshoppen spurgte vi borgerne ind til, hvordan de syntes, det er gået samt hvilken anden anvendelse de to forhåbentlig kommende bygninger kan have.

Foruden borgerdialogen, har elever fra Børneuniversitetet, som en del af et undervisningsforløb, udtænkt en række ideer til udformningen af parkens 600 meter lange dige, som de fremlagde under workshoppen. Som afrunding blev der sat fokus på fornyelsens tekniske foranstaltninger gennem et oplæg ved Cowi om Københavns skybrudsplan, som desuden omhandlede, hvordan Enghaveparken er en del af et større system af vandhåndteringsprojekter.

Vi fik mange gode input med fra deltagerne, der har understreget, hvordan de to prototyper har demonstreret muligheden for masser af liv og aktivitet ved indgangen. Ny krydser vi blot fingre for, at dette kan fortsætte næste år i en ny udgave af Arnes boder.

Læs mere >

Den tredje workshop i forbindelse med fornyelsen af Enghaveparken omhandlede parkens kommende multibane. Den kommende bane og de tilhørende tribuner har mulighed for at indtænke langt flere sportsgrene og aktiviteter ind, end den nuværende, og det er derfor vigtigt at høre, hvilke faciliteter borgerne mener mangler i parken i dag. Via en udskåret flamingo model af parken, kunne […]

Den tredje workshop i forbindelse med fornyelsen af Enghaveparken omhandlede parkens kommende multibane. Den kommende bane og de tilhørende tribuner har mulighed for at indtænke langt flere sportsgrene og aktiviteter ind, end den nuværende, og det er derfor vigtigt at høre, hvilke faciliteter borgerne mener mangler i parken i dag.

Via en udskåret flamingo model af parken, kunne vi sammen med borgerne egne og påsætte forskellige idéer til banen. Modellen fik således en overdækket dansescene, basket, hockey, fodbold, vandstation, redskabsskur, cykelbane langs kanten, små niveauer og øvelsesbane for småbørn og et par træer.

 

Læs mere >

I forbindelse med fornyelsen af Enghaveparken afholdte Platant, i samarbejde med COWI og TREDJE NATUR, en workshop om den kommende kant og det tilhørende dige, der kommer til at indkredse den nye park. Workshoppen var en guidet tur langs kanten, hvor borgerne fik en idé omkring, hvordan den nye kant kommer til at se ud, […]

I forbindelse med fornyelsen af Enghaveparken afholdte Platant, i samarbejde med COWI og TREDJE NATUR, en workshop om den kommende kant og det tilhørende dige, der kommer til at indkredse den nye park. Workshoppen var en guidet tur langs kanten, hvor borgerne fik en idé omkring, hvordan den nye kant kommer til at se ud, og ikke mindst dens funktion i forbindelse med skybrudsplanerne for parken. På turen langs kanten, mødte vi også en lærer fra Børne Universitet, der i disse dage netop arbejder projektorienteret med mulighederne i kanten, og derudover repræsentanter fra Den Økologiske Byhave på Enghave Plads, der gav input til borgergenerede grønne initiativer, og serverede hjemmelavet Aronia saft fra haven.

Læs mere >

Helene har både været praktikant og studentermedhjælper hos os.  Så nu er vi glade for, at Helene er blevet færdig med sit studie på RUC, Plan By og Proces, og er startet fuldtid hos Platant. Med sin skarpe evne til at analysere, udvikle og styre processer bliver hun en vigtig del af Platant. Velkommen til […]

Helene har både været praktikant og studentermedhjælper hos os.  Så nu er vi glade for, at Helene er blevet færdig med sit studie på RUC, Plan By og Proces, og er startet fuldtid hos Platant. Med sin skarpe evne til at analysere, udvikle og styre processer bliver hun en vigtig del af Platant.

Velkommen til Helene.

Læs mere >

Platant holder den første af fire dialogmøder omkring udvalgte steder i parken.   Inden det første spadestik sker i forbindelse med fornyelsen af Enghaveparken, afholder Platant en række workshops, hvor vi spørger borgerne til råds om fire forskellige lokationer i parken. Onsdag den 19 var om Rosenhaven. Peter Ørum Scherg fra Det Danske Rosenselskab var derfor forbi, […]

Platant holder den første af fire dialogmøder omkring udvalgte steder i parken.

 

Inden det første spadestik sker i forbindelse med fornyelsen af Enghaveparken, afholder Platant en række workshops, hvor vi spørger borgerne til råds om fire forskellige lokationer i parken. Onsdag den 19 var om Rosenhaven. Peter Ørum Scherg fra Det Danske Rosenselskab var derfor forbi, og gjorde de besøgende klogere på de mange, forskellige roser i parken.

Der kom gode bud og idéer fra mange af deltagerne, mens børnene foldede papir-roser, spillede kroket og spiste hjemmebagt kage fra Café Venligbo.

Læs mere >

Så er det udendørs kulturhus under Bispeengbuen officielt blevet indviet. Tak for en dejlig fest!

Så er det udendørs kulturhus under Bispeengbuen officielt blevet indviet. Tak for en dejlig fest!

Læs mere >

Amalie er Platants nye studentermedhjælper, og bliver i efteråret 2015 også praktikant hos Platant. Amalie læser Plan, By og Proces kombineret med Geografi på RUC, og bliver en stor hjælp i de mange forskellige workshops, dialogmøder og aktørsammensætninger. Amalie får også en stor rolle i Bisepengbuens fremtidige planer, hvor hun skal holde styr på det […]

Amalie er Platants nye studentermedhjælper, og bliver i efteråret 2015 også praktikant hos Platant. Amalie læser Plan, By og Proces kombineret med Geografi på RUC, og bliver en stor hjælp i de mange forskellige workshops, dialogmøder og aktørsammensætninger. Amalie får også en stor rolle i Bisepengbuens fremtidige planer, hvor hun skal holde styr på det store aktørnet. Vi er super glade for at have Amalie som en del af Platant!

Velkommen Amalie!

Læs mere >

Platant har modtaget støtte fra puljen ‘1:1 – arkitektur’, tildelt af Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur. Projektets vision er at skabe liv under Bispeengbuen i vinterhalvåret. Gennem forsøg i 1:1 vil vi udfordre og engagere borgere og arkitektfaget i at udvikle og afprøve idéer til, hvordan man med arkitektoniske installationer kan skabe byrum, som fordrer byliv i vinterhalvåret. […]

Platant har modtaget støtte fra puljen ‘1:1 – arkitektur’, tildelt af Legat- og Projektstøtteudvalget for Arkitektur. Projektets vision er at skabe liv under Bispeengbuen i vinterhalvåret.

Gennem forsøg i 1:1 vil vi udfordre og engagere borgere og arkitektfaget i at udvikle og afprøve idéer til, hvordan man med arkitektoniske installationer kan skabe byrum, som fordrer byliv i vinterhalvåret. Projektet skaber viden inden for emnet, som kan bruges i andre urbane kontekster.

Læs mere >

Hurra! Så lykkedes det. Platant er sammen med GHB Landskabsarkitekter og Grontmij blevet prækvalificeret til at lave et konkurrenceforslag til nærgenbrugsstationen på Herman Bangs Plads i Valby. Nærgenbrugsstationen bliver den første af sin art, som skal laves i kombination med et rekreativt byrum. Vi har været involveret i projektet før i forbindelse med ideudvikling og inddragelse, og vi er så […]

Hurra! Så lykkedes det. Platant er sammen med GHB Landskabsarkitekter og Grontmij blevet prækvalificeret til at lave et konkurrenceforslag til nærgenbrugsstationen på Herman Bangs Plads i Valby. Nærgenbrugsstationen bliver den første af sin art, som skal laves i kombination med et rekreativt byrum. Vi har været involveret i projektet før i forbindelse med ideudvikling og inddragelse, og vi er så glade for, at få lov at fortsætte. Vi glæder os til samarbejdet og til at udvikle nye kreative, bæredygtige og miljørigtige ideer sammen med vores hold.

Læs mere >

Platant har ansat arkitekt og bygningskonstruktør Niels Henrik Brix. Niels er en skarp designer, som har erfaring med projektering af byrum. Han skal være med til at udvikle projektet under Bispeengbuen og vi ser frem til at have en ekstra med på holdet. Velkommen til Niels.  

Platant har ansat arkitekt og bygningskonstruktør Niels Henrik Brix. Niels er en skarp designer, som har erfaring med projektering af byrum. Han skal være med til at udvikle projektet under Bispeengbuen og vi ser frem til at have en ekstra med på holdet. Velkommen til Niels.

 

Læs mere >

Platant bidrager med internationale eksempler til Dansk Arkitektur Centers publikation Borgernes By. Publikationen handler om innovation i borgerinvolvering, og udkommer som afslutning på DACs tema om emnet. Borgernes By kan downloades på www.dac.dk.

Platant bidrager med internationale eksempler til Dansk Arkitektur Centers publikation Borgernes By. Publikationen handler om innovation i borgerinvolvering, og udkommer som afslutning på DACs tema om emnet. Borgernes By kan downloades på www.dac.dk.

Læs mere >

På søndag holder vi i samarbejde med Tagfarmen ØsterGRO en fejring af vintersolhverv. Nogle siger at vintersolhverv handler om, at fejre at solen kommer tilbage, og vi går mod lysere tider. Vi siger noget andet. Vi vender traditionen på hovedet og siger, at vi fejrer mørket. Hvorfor ikke værdsætte vinteren som den er? Mørket giver […]

På søndag holder vi i samarbejde med Tagfarmen ØsterGRO en fejring af vintersolhverv. Nogle siger at vintersolhverv handler om, at fejre at solen kommer tilbage, og vi går mod lysere tider. Vi siger noget andet. Vi vender traditionen på hovedet og siger, at vi fejrer mørket. Hvorfor ikke værdsætte vinteren som den er? Mørket giver os muligheden for at lege med lys og skabe små intime, udendørs rum. Det er præcis det vi skal på lørdag, og vi håber, I vil kigge forbi.

 

Tak til Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter og Østerbro Lokaludvalg for økonomisk støtte.

Læs mere >
Nyheder 09.24.2018

Vi søger en arkitekt

Der er masser af spændende opgaver at tage fat på, og derfor søger Platant en arkitekt med minimum fem års erfaring, der kan være med til at styrke tegnestuens kompetencer indenfor skitsering og projektering.

Se jobopslaget her.