Projekt

LYSORMEN I VALBY

500 spande, 2500 huller i spandende, 1000 strips til at samle dem og 100 meter LED-slanger. 12 betongrise, 200 meter tømmer, 15 liter maling og en flok unge fra Kulbanekvarteret. Lysormen er flyttet til Valby.

Platant blev af Områdefornyelsen Kulbanekvarteret inviteret til at lave en lysinstallation i Kulbanekvarteret i Valby. Installationen markerer en nyanlagt sti, som er første skridt i anlæggelsen af Kulbanepark. Forud for invitationen havde unge fra Lykkebo Klub efterlyst mere lys på klubbens udearealer og i området omkring. Derfor trak de i arbejdstøjet og var med til at lave lysinstallationen – Lysormen og installere interaktive lyskilder i ungdomsklubbens egen gård.

Installationen er en lysorm, som består af 500 plastikspande. Den er opsat i en trækonstruktionen, som er bygget til anledningen over den nyanlagte sti i Kulbanepark. Projektet var designet, så der både var opgaver til professionelle håndværkere og de unge. Grundkonstruktionen blev lavet af professionelle, mens de unge malede, borede, sammensatte spandende og bar spandende og træet fra klubben til parken. Mødet mellem de unge og håndværkerne giver de unge et indblik i byggefaget samtidigt med det sikrer et godt resultat.

De interaktive lyskilder blev opfundet og bygget i forbindelse med projektet Vinterbyen: De Fem Vinterstationer.

Lysormen har tidligere været på Hulgårds Plads i forbindelse med solhverv 2016. Se projektet her.

Lysormen blev nedtaget i maj 2017. Den kan opsættes på ny et nyt sted. Er du interesseret i den, så skriv til os på info@platant.dk.

Fotos af Platant og Martin Håkan.

Kunde: Københavns Kommune

År: 2017