Projekt

LYSORMEN I HØRSHOLM

Lysormen er en lysinstallation som består af 500 spande. Spandende er koblet sammen til en 100 meter lang orm og er opsat i et stort træ i PH Park. Lysormen har tidligere vintre været på Nørrebro og i Valby.

Det gamle hospital i Hørsholm er revet ned, og grunden skal i løbet af de kommende år udvikles til et nye boligområde, PH Park. I mellemtiden ønsker Hørsholm Kommune at området skal bruges som park til glæde for borgerne.

For at skabe opmærksomhed omkring udviklingen og giver borgerne og forbipasserende på Kongevejen en grund til at stoppe op og kigge, har Platant installeret den omvandrende lysinstallation i et stort træ på grunden. Den omvandrende lysinstallation hedder Lysormen. Den består af 500 spande, som til sammen danner en 100 meter lang orm. Ormen er oplyst indefra, og skaber et blikfang for de forbipasserende. Projektet er det første i en række af midlertidige tiltag, som skal skabe opmærksomhed om udviklingen af PH Park og bringe kultur og byliv ind på grunden.

Lysormen har tidligere vintre været installeret på Nørrebro i forbindelse med vintersolhverv og i Valby, hvor den har markeret begyndelsen på etableringen af Kulbaneparken.

Lysormen er opsat i samarbejde med Nørbjerg El. Vi tager den ned igen i april 2018, hvor efter den er klar til at flytte til et nyt sted. Står du og mangler en lysinstallation, der kan pynte og skabe opmærksomhed omkring en begivenhed eller et sted, så tag kontakt til os. Materialerne er betalt. Prisen for opsætning afhænger af konteksten.

Fotograf: Kristian Hestbech

Kunde: Hørsholm Kommune

År: 2017 – 2018