Projekt

GARTNERGADE NÆRGENBRUGSSTATION

En nærgenbrugsstation er mere end et sted, hvor du kan affaldssortere.

Efterhånden som der kommer mere fokus på direkte genbrug og upcycling af materialer er Københavns Kommune godt i gang med at ændre de faciliteter, som borgerne møder, når de skal af med deres affald.

Siden 2012 har Platant arbejdet sammen med kommunen om at genopfinde byens nærgenbrugsstationer. Vi udvikler dem til at være steder, som socialt og fysisk integreres med resten af byen, og hvor fokus er på at få tingene til at leve længst muligt gennem at bytte, reparere og sortere rigtigt.

På Gartnergade er der behov for at indrette pladsen anderledes for at imødekomme de nye behov. Pladsens bygninger bliver renoveret og udvidet, så de lever op til de nye muligheder, som pladsen har. Bygningerne og pladsens indretning har en fleksibilitet, så de kan bruges til forskellige formål som f.eks. arrangementer, undervisning og værksted.

En stor del af projektet handler om, hvordan nærgenbrugsstationen tager sig ud mod gaden. Gaden er nedslidt og præget af graffiti. Vi har arbejdet med materialer, som er slidstærke. Vi har integreret lys i designet og en farverig stedsegrøn beplantning.

Projektet er tegnet i dialog med stedets brugere, personale og Københavns Kommune.

Bygherre: Københavns Kommune

Rolle: Totalrådgiver

Status: Projektering