Projekt

BISPEENGBUEN – ET UDENDØRS KULTURHUS

Et byrum, et udendørs kulturhus, der udvikler sig over tid og efter brugernes behov

Platant har for Områdefornyelsen Nordre Fasanvej Kvarteret, Frederiksberg Kommune udarbejdet en strategi for de næste tre års midlertidige aktiviteter under Bispeengbuen. Projektet er i løbende udvikling og forsøger sig med forskellige initiativer, der skaber mere byliv og større ejerskab.

Områdefornyelsen Nordre Fasanvej og Platant har et klart ønske om, at stedet reelt skal imødekomme så mange ønsker og krav som muligt fra de lokale beboere omkring Bisepengbuen, og har derfor udviklet stedets arkitektoniske greb på denne baggrund.

Platant ser en stor fordel i projekter af midlertidig karakter – ikke kun fordi, de gør os klogere, inden de permanente løsninger gennemføres, men også pga. deres midlertidige egenskaber såsom konstant foranderlighed og kontinuerlig relevans for det gældende område.

Borgerens incitament for at involvere sig er dermed større, da der er kortere fra idé til handling modsat lange, tunge bygningsprocesser. Den løbende evaluering er derfor også et vigtigt element i projektet, da vi ser det som en lang læringsproces, der skal komme kommunen og fremtidige lignende projekter til gavn.

Stedet fungerer i dag som et udendørs kuluthus, hvor alle interesserede kulturmagere må bruge stedet og faciliteterne. Stedets kalender byder i 2015 på loppemarked, filmvisninger, koncerter, pop-up morgenmad og selvfølgelig daglig brug.

Nyt tema i 2016

Bispeengbuen indeholder et have af muligheder for spændende og forskellige byrumsløsninger. I 2015 har temaet været SCENE, og stedet har derfor bl.a. rummet filmvisninger og koncerter.

Mod slutningen af 2015 blev det besluttet, at temaet for 2016 skal være MAD. Platant har undersøgt temaets potentiale ved at snakke med en række aktører, der til dagligt arbejder med mad i byen. Igen er målet at opstille de helt rigtige rammer, så mange forskelligartede aktører kan bruge stedet til aktiviteter i mindre og større skala.

Se mere på Bispeengbuens egen facebookside.

Kunde: Områdefornyelsen Nordre Fasanvej Kvarteret, Frederiksberg Kommune

Rolle: Totalrådgiver

År: 2014-2018